יום רביעי, 25 בינואר 2012

שטרודל תפוחי עץ

המרכיבים:
1 בצק עלים חמאה מרודד שהופשר מעט.
ביצה טרופה
4-5 תפוחי עץ גרנד סמיט מקולפים וחתוכים לרצועות  חצי עגולות עבות
2 כוסות סיידר תפוחים צלול
2 מקלות קינמון או כף קינמון טחון
5 כפות סוכר חום
להגשה: אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1. לחמם תנור ל180 מעלות.
2. מרתיחים בסיר את הסיידר, מקלות הקינמון והסוכר. מוסיפים את תפוחי העץ ומבשלים עד לקבלת מרקם סמיך של סירופ מצננים מעט.
3. חותכים את הבצק עלים לרוחב של 9-10 ס"מ ובאורך של הבצק עלים.
4. ניתן להניח את תפוחי העץ על הבצק ולהבריש קלות מסביב עם ביצה טרופה או לכסות את הבצק עם תפוחי העץ בבצק נוסף שחתוך לרצועות דקות ולהבריש עם ביצה טרופה.
5. להכניס לתנור עד לקבלת מראה זהוב.
6. לצנן ולקשט באבקת סוכר.

טיפ קטן: ניתן לשים ליד כדור גלידה וניל. בתיאבון. 


4 תגובות:

  1. בהצלחה מאמי :)

    השבמחק
  2. טעים! השימוש בסיידר כנוזל בישול מאוד מקורי, איך זה שמעולם לא ניסיתי?!
    מאחלת לך בהצלחה עם הבלוג, מצפה בכליון עיניים לעוד מנות טעימות ויפות,
    ו....אחותי...תזמיני אותי לאיזה סשן אפיה משותף (כולל תמונות בבקשה).
    תמסרי לרותי שאני לא סולחת על הבצלים, שנים שאני מנסה לחלץ מתכון, ועכשיו כל עם ישראל קיבל גישה לאוצר הזה. אין על הבצלים הממולאים האלה, אין!!!

    השבמחק
  3. תודה רבה רויטלוש, את מוזמנת תמידדד:)

    השבמחק
  4. נו גברת!!
    נחכה עוד הרבה למטעמים של חג האהבה???
    בטח את רואה אותי נכנסת לבלוג שלך 200 פעם ביום...
    וזה לא רק כי בת דודה שלך בגבס....

    השבמחק