המרכיבים:
1 בצק עלים חמאה מרודד שהופשר מעט.
ביצה טרופה
4-5 תפוחי עץ גרנד סמיט מקולפים וחתוכים לרצועות חצי עגולות עבות
2 כוסות סיידר תפוחים צלול
2 מקלות קינמון או כף קינמון טחון
5 כפות סוכר חום
להגשה: אבקת סוכר
1 בצק עלים חמאה מרודד שהופשר מעט.
ביצה טרופה
4-5 תפוחי עץ גרנד סמיט מקולפים וחתוכים לרצועות חצי עגולות עבות
2 כוסות סיידר תפוחים צלול
2 מקלות קינמון או כף קינמון טחון
5 כפות סוכר חום
להגשה: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. לחמם תנור ל180 מעלות.
2. מרתיחים בסיר את הסיידר, מקלות הקינמון והסוכר. מוסיפים את תפוחי העץ ומבשלים עד לקבלת מרקם סמיך של סירופ מצננים מעט.
3. חותכים את הבצק עלים לרוחב של 9-10 ס"מ ובאורך של הבצק עלים.
4. ניתן להניח את תפוחי העץ על הבצק ולהבריש קלות מסביב עם ביצה טרופה או לכסות את הבצק עם תפוחי העץ בבצק נוסף שחתוך לרצועות דקות ולהבריש עם ביצה טרופה.
5. להכניס לתנור עד לקבלת מראה זהוב.
6. לצנן ולקשט באבקת סוכר.
טיפ קטן: ניתן לשים ליד כדור גלידה וניל. בתיאבון.
בהצלחה מאמי :)
השבמחקטעים! השימוש בסיידר כנוזל בישול מאוד מקורי, איך זה שמעולם לא ניסיתי?!
השבמחקמאחלת לך בהצלחה עם הבלוג, מצפה בכליון עיניים לעוד מנות טעימות ויפות,
ו....אחותי...תזמיני אותי לאיזה סשן אפיה משותף (כולל תמונות בבקשה).
תמסרי לרותי שאני לא סולחת על הבצלים, שנים שאני מנסה לחלץ מתכון, ועכשיו כל עם ישראל קיבל גישה לאוצר הזה. אין על הבצלים הממולאים האלה, אין!!!
תודה רבה רויטלוש, את מוזמנת תמידדד:)
השבמחקנו גברת!!
השבמחקנחכה עוד הרבה למטעמים של חג האהבה???
בטח את רואה אותי נכנסת לבלוג שלך 200 פעם ביום...
וזה לא רק כי בת דודה שלך בגבס....