יום שני, 9 בינואר 2012

פרגיות עם ירקות בחלב קוקוס וקארי

                                                                           מנה זו מתאימה לאוהבי אוכל חריף
מנה טעימה במיוחד.
                                                                                 
המרכיבים:
6-7 יחידות פרגית
4 כפות שמן שומשום 
ברוקולי
2-3 גזרים חתוכים לרצועות
1 חציל חתוך לקוביות גדולות או עיגולים
1 כף דבש
3 כפות סויה
2-3 כפיות קארי ירוק
פחית חלב קוקוס

אופן ההכנה:
1. יש להשרות את הפרגיות בסויה ובדבש לכ- חצי שעה. לאחר מכן מטגנים את הפרגיות עם מעט שמן במחבת.
2. בסיר רחב ושטוח שמים שמן שומשום, מוסיפים חציל ורצועות גזר. לאחר מכן מוסיפים את הברוקולי שבושל מעט במים רותחים על מנת להתרכך ומאדים מעט.
3.שמים פחית חלב קוקוס, 2-3 כפיות מחית קארי ירוק, תלוי במידת החריפות הרצויה
 ותבלינים; מלח פלפל.
4. יש לבשל תחילה על אש גבוהה וזאת על מנת שהרוטב יתאדה ויסמיך
ולאחר מכן עוד כשעה על אש נמוכה.

הערות: מומלץ להגיש לצד אורז לבן.

בתיאבון.

2 תגובות:

  1. האם ניתן להמיר את חלב הקוקוס בשמנת צמחית למי שלא אוהב את הטעם של הקוקוס?

    השבמחק
  2. היי,
    לדעתי ניתן להמיר את חלב הקוקוס בשמנת צמחית אך טרם ניסיתי.
    אשמח לדעת האם הצליח לך ואת ממליצה:)

    השבמחק