יום שני, 9 בינואר 2012

טארט תותים

עם בוא החורף, הפרי הראשון שאני מחכה לו זה התותים
מחכה לתותים מתוקים
כדי לטעום מהם, 
כדי להכין מהם מטעמים נפלאים.


גודל תבנית: 28 ס"מ
מרכיבים לטארט:
150 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר
300 גרם קמח
גרד לימון מחצי לימון
כפית תמצית וניל
1 ביצה
2 כפות מים קרים

מרכיבים לקרם ולתותים:
1 חבילת אינסטנט פודינג  וניל
1 כוס חלב
1 שמנת מתוקה
חבילת תותים
2 כפות סוכר
ג'לטין בטעם תות

אופן הכנת הטארט:
1. במיקסר עם וו, מערבלים חמאה, סוכר, גדר לימון וביצה. מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבל עד שהבצק מתאחד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל 20 דקות
2. מחממים תנור ל180 מעלות. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק. מקפיאים 10 דקות
מוציאים, מניחים על הבצק רדיד אלומיניום וממלאים בשעועית.
3. אופים כ- 20 דקות, מוצאים, מצננים ומסירים את השעועית ורדיד האלומיניום.
אופים עוד כ- 15 דקות ומצננים.

אופן הכנת הקרם:
1. להקציף שמנת מתוקה, חלב ואינסטנט פודינג וניל לקרם יציב ולמרוח על העוגה.
2. לסדר את התותים שהושרו במקרר עם 2 כפות סוכר עד לקבלת מעט נוזלים.
3. להכין את הג'לטין תות לפי ההוראות שרשומות על האריזה ולשפוך על התותים. לשים במקרר למשך 5-6 שעות על מנת שיתקרר.
בתיאבון.









תגובה 1: