יום שני, 9 בינואר 2012

בצלצלים ממולאים ברוטב דבש וסילאן


זהו מתכון של אמי האהובה,
מידי יום שישי מריחים את הריח המתקתק של הבצלצלים המתבשלים בתנור  
מחכים לאכול אותם בערב שישי
יש להם טעם טעים ומתקתק

המרכיבים:
8 בצלצלים
1 ק"ג בשר טחון בקר
 עלי פטרוזיליה קצוצים
3 כפות פירורי לחם
מלח, פלפל שחור
11/2כפיות צילי חריף
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף סילאן
1 כף דבש
3 כפות סויה

אופן הכנת הבצלים:
1. בסיר עם מים רותחים, יש לשים 5-6 בצלצלים נקיים על מנת שיתרככו וניתן יהי להפריד בין עלי הבצלצלים. יש לחתוך את הבצלצלים המבושלים עד לאמצע ולהפריד בין עליו.
2. בקערה, יש לערבב את הבשר טחון, 1 בצל קצוץ, מעט פטרוזיליה , פירורי לחם, צ'ילי,פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור.
3. יש למלא את הבצלים בבשר ולהדק לסגירה.

אופן הכנת הרוטב:
4. נטגן במחבת עם מעט שמן בצל חתוך לרצועות, נוסיף את רוטב הסויה ונאדה.
5. נוסיף דבש, סילאן, קורט מלח, פלפל שחור ומעט פפריקה מתוקה.
6. נשפוך את הרוטב על הבצלים ונכניס לתנור לשעה וחצי עד שעתיים 

בתיאבון.








6 תגובות:

  1. נראה מתכון מעולה!!!
    ומגרה!!!

    כמה מעלות בתנור צריך בסוף?

    השבמחק
  2. תודה רבה :)
    יש לחמם ל180 מעלות.

    השבמחק
  3. אנונימי2/03/2012 10:53 AM

    זה אמור להיות מכוסה או גלוי בתנור??

    השבמחק
  4. היי,
    במשך רוב הבישול יש לכסות את הבצלים בנייר כסף ומידי פעם בכף לקחת מהנוזלים שנצברו ולשפוך על הבצלים. לקראת הסוף, יש להוציא את נייר הכסף על מנת שיקבלו גוון זהוב.
    בהצלחה :)

    השבמחק
    תשובות
    1. אנונימי2/13/2012 9:38 PM

      תודה רבה, המתכון הזה הוא פשוט הצלחה.. כל מי שנתתי לו אותו וניסה התלהב, ממש ממש תודה

      מחק
  5. שמחה לשמוע:) יום מקסים!

    השבמחק