רולדת כדורי השוקולד הינו מתכון קל לעצלנים מבינינו שמתעצלים לגלגל כדורי שוקולד כמו גם לאלו שקשה להם לעמוד בפיתוי.
בילדותי, אחד המתוקים שאהבתי להכין במטבח של אימי הם כדורי שוקולד.
מה שהכי אהבתי זה לגלגל את הכדורים ולטבול אותם בגרגירי הקוקוס/סוכריות.
כיום אפילו אני מתעצלת לגלגל כדורי שוקולד ולכן עברתי לרולדת כדורי שוקולד.
לפניכם מתכון מומלץ, טעים, וקל להכנה לרולדת כדורי שוקולד:
המצרכים:
טיפ: אפשר לאחסן כדורי שוקולד במקרר במשך 4-5 ימים. אם רוצים לאחסן לאורך זמן ניתן להקפיא את הרולדה. לפני ההגשה, יש להעביר למקרר לכ-שעה ואז להוציא, לחתוך ולהגיש.
בתיאבון:)
בילדותי, אחד המתוקים שאהבתי להכין במטבח של אימי הם כדורי שוקולד.
מה שהכי אהבתי זה לגלגל את הכדורים ולטבול אותם בגרגירי הקוקוס/סוכריות.
כיום אפילו אני מתעצלת לגלגל כדורי שוקולד ולכן עברתי לרולדת כדורי שוקולד.
לפניכם מתכון מומלץ, טעים, וקל להכנה לרולדת כדורי שוקולד:
![]() |
באופן ההכנה: סעיפים 1-2 |
![]() |
באופן ההכנה: סעיפים 3-5 |
המצרכים:
- 150גרם מרגרינה ללא מלח
- 50 גרם חמאה
- 3 כפות גדושות של שוקולית- אבקה להכנת משקה חלב בטעם שוקו
- 3 כפות סוכר
- 1 כף נס קפה עלית
- 2 כפיות תמצית וניל
- 2 ביצים
- 250 גרם ביסקוויטים -פתיבר (חבילת ביסקוויטים אחת)
- לעיטור: קוקוס טחון
אופן ההכנה:
- ממיסים בסיר את המרגרינה והחמאה. מוסיפים את הנס קפה, השוקולית, הסוכר, תמצית הוניל ומערבבים היטב על אש קטנה עד לרתיחה עדינה.
- בקערה שוברים את שתי הביצים ומערבבים. מוסיפים את הביצים לסיר ומערבבים מהר והיטב כדי שלא תיווצר חביתה. מביאים לרתיחה ומיד לאחר מכן מכבים את האש.
- מרסקים ביסקוויטים במעבד מזון. (אני אישית אוהבת חתיכות גדולות של ביסקוויטים ולכן אני מכניסה לשקית ושוברת עם פטיש של שניצל עד לקבלת חתיכות גסות). מוסיפים את הביסקוויטים הטחונים לתערובת ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
- פורסים רדיד אלומיניום. מניחים באמצע הרדיד את התערובת ויוצרים בעזרת שתי דפנות הרדיד משולש. מהדקים.
- פותחים את הרדיד ומוסיפים קוקוס לכל דפנות הרולדה ולאחר מכן סוגרים היטב.
- מכניסים למקרר להתייצבות. לפני ההגשה, מומלץ להוציא מהמקרר לכחצי שעה כדי שיתרככו. יש לפתוח את רדיד האלומיניום, לחתוך חתיכות בעובי של 1-2 ס"מ ולהגיש.
טיפ: אפשר לאחסן כדורי שוקולד במקרר במשך 4-5 ימים. אם רוצים לאחסן לאורך זמן ניתן להקפיא את הרולדה. לפני ההגשה, יש להעביר למקרר לכ-שעה ואז להוציא, לחתוך ולהגיש.
בתיאבון:)
הי דקלה,
השבמחקנתקלתי באתר בחיפוש אחר עוגת ביסקוויטים והכנתי את העוגה הזו.
יצא מעולה!
שמתי יותר חמאה והוספתי קצת שמן.
חוץ מזה, הבלוג נראה ממש טוב! אהבתי את השלבים בתמונות...
כל הכבוד על ההשקעה
ושאלה- מה לדעתך אפשר לשים במקום קוקוס או סוכריות?
היי מוריה,
השבמחקאני שמחה לשמוע שנעים לך לגלוש בבלוג שלי:)
במקום קוקוס או סוכריות תוכלי להשתמש בפירורי מקופלת לבנה, שברי אגוזי מלך או כל דבר אהוב אחר שמגיע בחתיכות קטנות:)