יום ראשון, 19 בפברואר 2012

ברוסקטה עגבניות, שום ובזילקום

                                                                    הבזילקום (ריחן) בטעם מנטה קל הוא אחד הניחוחות הטובים של אזור הים התיכון.
ניחוחו מתפשט בקלות בחלל המטבח.
הבזילקום נקרא ריחן על שם הריחניות הייחודית שלו. 
באיטליה נחשב הריחן כסמל לאהבה, ענף של הריחן בשיערו של אדם מסמל את כוונותיו להינשא לאהובת ליבו וכאישור על אהבה זו, מניחה האישה כלי עם בזילקום במרפסת ביתה.

הרי לכם מנה ראשונה, ריחנית, פריכה וטעימה בסגנון איטלקי, שפותחת את התיאבון בכל ארוחה!


כמויות המצרכים הינן עבור באגט שלם.


המצרכים:
1. בגאט רגיל או בגאט דגנים
2. 3-4 עגבניות (מומלץ עגבניות תמר) מקולפות וחתוכות לקוביות
3. 2 שיני שום קצוצות דק
4. 8 עלי בזילקום קצוצים דק
5  2 כפות שמן זית
6. 1 כף מיץ לימון מלימון טרי
7. קורט מלח ופלפל

אופן ההכנה:
1. חותכים את הבגאט לעיגולי אליפסה (באלכסון) וקולים בתנור או במצנם (טוסטר  אובן) עד להזהבה.
2. מערבבים את העגבניות, השום, הבזילקום, שמן הזית, לימון, מלח ופלפל. ומשרים לכ- 20 דקות.
3. מניחים מעט מהתערובת ומהנוזלים שלה על כל פרוסה קלויה וחמה ומגישים.

טיפ: אחרי קליית הבגאט, ניתן למרוח פרוסת חמאה דקה על כל חתיכת באגט לפני שמניחים מן התערובת. 

בתיאבון.

2 תגובות:

  1. אנונימי2/19/2012 5:30 PM

    יאמי יאמי הברוסקטות שעשיתי יצאו טעימות שאפו !

    השבמחק
  2. הכי פשוט זה הכי טעים. בזיליקום טרי, עגבניות ושום. הייתי שמחה להוסיף גם פרוסות מוצרלה ככה למרקם.

    השבמחק