יום שלישי, 3 באפריל 2012

עוגת מוס שוקולד לבן וקוקוס - עוגה חגיגית לפסח

שמחה רבה שמחה רבה אביב הגיע פסח בא....
חג המצות, נקרא על שם אכילת המצות המהוות אלמנט מרכזי בחג.
אחרי כל המצוות של החג אכילת מצות ומרור וסעודה גדולה מגיע גם קינוח:)))
אם הגיעו אליכם אורחים ואתם רוצים לפנק אותם לא רק בארוחה חגיגית אלא גם בקינוח חגיגי אז הרי לפניכם מתכון לעוגה חגיגית וטעימה.

תבנית: עגולה וקפיצית בקוטר 24 ס"מ מרופדת בעיגול בנייר אפייה.
המצרכים:
  1. עוגת בראוניז שוקולד- קוקוס כשרה לפסח
  2. 2.5 מיכל שמנת מתוקה
  3. 1/4 כוס חלב
  4. 150 גרם שוקולד לבן
  5. כף גדושה של שוקולד לבן ממרחית
  6. 1/3 כף ג'לטין+ 2 כפות חלב/מים
  7. 150 גרם שוקולד מריר 
  8. 3 כפות קוקוס קלוי

אופן ההכנה:

  1.  מפוררים את עוגת השוקולד-קוקוס ומשטחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכניסים למקפיא עד לסיום הכנת המוס.
  2. בקערה מניחים קוביות שוקולד לבן. מרתיחים עד סף רתיחה 1/4 כוס חלב ושופכים על השוקולד הלבן. מערבבים היטב עד לתערובת חלקה. מוסיפים את כף השוקולד הלבן ומצננים מעט. מוסיפים את הג'לטין.
  3. המסת הג'לטין: מעבירים את הג'לטין לקערה + 2 כפות מים קרים/חלב מערבבים ומניחים לכ-10 דקות. לאחר מכן מכניסים למיקרו לכ- 30-40 שניות. מעבירים במסננת ושופכים לתערובת השוקולד. מומלץ להעביר את הג'לטין דרך המסננת על מנת שלא ייווצרו גושים של ג'לטין בתוך המוס.
  4. מקציפים שני מיכלים של שמנת מתוקה לקציפה רכה. מקפלים את תערובת השוקולד והג'לטין עם השמנת שהקצפנו ויוצרים מוס חלק.
  5. יוצקים את תערובת השוקולדים על התחתית ומכניסים למקפיא לכ-3 שעות עד להתייצבות.
  6. בקערה מניחים שוקולד מריר. מחממים 1/2 מיכל שמנת מתוקה עד סף רתיחה. יוצקים על קוביות השוקולד המריר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. להכניס למקרר עד להתקשות השוקולד. להוציא, לפזר קוקוס קלוי ולהחזיר למקפיא למשך כל הלילה. שעה לפני ההגשה יש להעביר את העוגה למקרר ולהגיש.
טיפ: ניתן להגיש פרוסת עוגה ולקשט בפרוסות קיווי :) (ראו תמונה)

עצות קטנות ומתוקות
איך ממיסים שוקולד?
ישנם שתי דרכים לעשות זאת:
הדרך הראשונה, הדרך המסורתית הנקראת "אמבט מרים" או "בן מארי" מרתיחים מים בסיר על האש. מעל הסיר ממקמים קערה (ללא מגע עם המים הרותחים ) ובתוכה מניחים את השוקולד. נוח יותר להמיס חתיכות קטנות, לכן רצוי לשבור את השוקולד לקוביות או להשתמש במטבעות שוקולד. אדי המים שבסיר התחתון מחממים את הקערה/הסיר העליון באופן מתון והשוקולד נמס בהדרגה. בוחשים מידי פעם לזירוז התהליך והבטחת המסה אחידה.
הדרך השנייה היא בחימום במיקרוגל. מכניסים למיקרוגל, לפרק זמן קצר את השוקולד בתוספת חלב/חמאה/שמנת מתוקה, מוציאים ובוחשים על לקבלת תערובת חלקה.
הדרך השנייה מהירה וקלה יותר אך מי שרוצה להנות מריכוך השוקולד לאיטו מוזמן לנסות גם את הדרך הראשונה:)







תגובה 1:

  1. אנונימי4/04/2012 6:29 PM

    דיקלה אני חייבת לציין שזאת העוגה הכי טעימה שטעמתי לכבוד חג הפסח . באותה הזדמנות אני מאחלת לך חג אביבי שמח ומיוחד ושתמשיכי להכין דברים טעימים ומיוחדים.

    השבמחק