יום שני, 19 במרץ 2012

סלט כרובית ברוטב מיונז ופטרוזיליה

הכרובית זכתה לפופולריות עוד ביון העתיקה ובקיסרות הרומית, בהן היה נהוג לאכול רק את "החלק הלבן" של הכרובית, דהיינו את הפרחים ועוקציהם. בהמשך, האיטלקים אימצו גם את העלים והגבעולים הירוקים של הכרובית.
בימינו מגדלים כרובית בעיקר בשל התפרחת שלה. בדרך כלל אוכלים את הכרובית מבושלת או מטוגנת, אך יש מתכונים רבים גם לכרובית חיה. לפניכם מתכון לסלט כרובית חיה.
הסלט טעים מאוד, בריא וקל להכנה.
לדיאטטיים שבינינו: הכרובית כשלעצמה הנו ירק בריא, את המיונז ניתן להמיר למיונז קל וליהנות מסלט טרי בריא ומשביע:)
הסלט משתלב נהדר כתוספת למנה עיקרית, כדאי לא להתעצל ולפרק את הכרובית לתפרחות הקטנות ביותר:)

החומרים:
  1. 1 כרובית טרייה
  2. חופן פטרוזיליה קצוצה גס
  3. מיץ מ 1/2 לימון
  4. 1.5 כפות מיונז
  5. 3 כפות מים 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים היטב את הכרובית ומפרקים אותה לתפרחות הקטנות ביותר, מעיין פרחי קטנים. מניחים בקערה ומתבלים במלח ופלפל.
  2. בקערה קטנה מערבבים מיונז, לימון, 3 כפות מים לתערובת אחידה ודלילה. שופכים על הכרובית ומערבבים עד שהכרוביות מכוסות ברוטב
  3. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים שוב. ומגישים.
בתיאבון.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה