חג השבועות, המכונה במקרא יום הביכורים הוא החג השני מבין שלושת הרגלים.
אחד המנהגים בחג השבועות הוא אכילת מאכלי חלב. ישנן הרבה סיבות לכך
אבל מי צריך סיבות כדי לאכול מאכלי חלב:)
גבינות ומוצרי חלב אהובים עליי במיוחד כאשר הם משולבים בכל מיני מאכלים ועוגות.
לפניכם עוגת מוס גבינה ואפרסקים חגיגית לחג השבועות
אז תלבשו לבן ותתחילו להכין וכמובן לאכול מאכלי חלב:)
אחד המנהגים בחג השבועות הוא אכילת מאכלי חלב. ישנן הרבה סיבות לכך
אבל מי צריך סיבות כדי לאכול מאכלי חלב:)
גבינות ומוצרי חלב אהובים עליי במיוחד כאשר הם משולבים בכל מיני מאכלים ועוגות.
לפניכם עוגת מוס גבינה ואפרסקים חגיגית לחג השבועות
אז תלבשו לבן ותתחילו להכין וכמובן לאכול מאכלי חלב:)
המצרכים:
לתחתית:
- 200 גרם פתיבר או פירורי עוגיות
- 100 גרם חמאה מומסת
- כף גדושה סוכר חום
מומלץ לשים מסביב לתבנית שקף על מנת שיהיה קל להוציא את העוגה ולשמור על יופיה של העוגה
למוס גבינה:
- 500 גרם גבינה לאפייה 9%
- 2 חב' שמנת מתוקה
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית ג'לטין+3/4 כוס חלב
- קליפה מגוררת מ-1 לימון (לא חובה)
לציפוי אפרסק
- 2/3 כוס מיץ ספרינג אפרסק
- 2 כפות סוכר
- 1/2 כף ג'לטין+ 3 כפות מים קרים
- מחית אפרסק מ 3 אפרסקים. ניתן לשמור חצי נקטרינה לקישוט העוגה
אופן ההכנה:
- הכנת התחתית: במעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים עם החמאה והסוכר. מרפדים תבנית בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה. מהדקים לתחתית ומעברים למקפיא.
- הכנת מוס גבינה: בקערת מיקסר מקציפים במהירות גבוה את השמנת מתוקה והסוכר עד לקבלת קצפת יציבה ומניחים בצד. בקערה נוספת שמים את הגבינה, גרידת לימון והג'לטין. את הג'לטין מערבבים עם החלב ומשרים כ-15 דקות. מחממים במיקרוגל כדקה ומערבבים עד להעלמת הגושים. מעבירים דרך מסננת את הג'לטין והחלב לקערת הגבינה תוך כדי הקצפה קלה. מוסיפים אל קערת הקצפת, תוך כדי תנועות קיפול את תערובת הגבינה וגרידת הלימון עד לקבלת מוס אחיד. שופכים את המוס אל התבנית ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
- הכנת ציפוי האפרסק: במעבד מזון מכינים את המחית אפרסק. מביאים לרתיחה את הסוכר, מיץ האפרסק ומחית האפרסק ומעבירים לקערה. מערבבים את הג'לטין עם המים, משרים כ-15 דקות ומחממים במיקרוגל כ-10 שניות או עד להעלמת הגושים. מוסיפים את הג'לטין המומס דרך מסננת לקערת המיץ והמחית ומערבבים. שופכים על עוגה ומעבירים למקפיא לשעתיים לפחות. מעבירים למקרר כ-4 שעות לפני ההגשה.
- משחררים את שולי העוגה מהתבנית, מסירים את השקף ומגישים.
בתיאבון וחג שבועות שמח:)
מהממת. איזה עוגה יפה ובטוח גם טעימה:)
השבמחקתודה רבה מותק. מקווה שאת מרגישה יותר טוב. מחכה לראותך ושתבואי לבקר:)
השבמחקאני חושבת שהתבלבלת...
השבמחקהרויטל שכתבה לך את התגובה היא רויטל מהבלוג "המערוך המקפץ"....(אני מ-ת-ה על הבלוג שלה, היא מקסימה)
נראה לי שחשבת שזאת אני- בת דודתך הצולעת בימים אלו,
או לפחות כך הבנתי מה "מקווה שאת מרגישה יותר טוב"....
בכל מקרה, עוגה נהדרת.
תודה רבה! אכן התבלבלתי. אכנס לבלוג ואראה ואם כן אמליץ עליו בבלוג שלי:)
השבמחק