יום רביעי, 23 במאי 2012

סלט פסטה וגבינות - מתכון לשבועות

לפניכם מתכון לסלט פסטה וגבינות לשולחן החג:)

המצרכים:
  1. 3/4 חבילה פסטה באיזה צורה שרוצים 
  2. 1 מלפפון, מקולף וקצוץ דק 
  3. 1 חבילת עגבניות שרי 
  4. חופן פטרוזיליה קצוצה דק
  5. מעט עלי אורגנו קצוצים דק
  6. 1 שום קצוץ
  7. מלח ופלפל שחור 
  8. שמן זית 
  9.  מיץ מחצי לימון סחוט טרי 
  10. 50 גרם גבינה צפתית מעודנת כשהיא חתוכה לקוביות 
  11. 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת 
  12. לקישוט: עגבניות צימוק מיובשות (לא חובה אבל מוסיף טעם)



אופן ההכנה:
  1. מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מקררים מעט. 
  2. מחממים טוסטר אובן ל־160 מעלות. מניחים בתבנית חצי מחבילת עגבניות השרי שהן חצויות לחצי. מזלפים מעל מעט שמן זית, מתבלים במלח גס, פלפל ומעל מגרדים פרמזן. אופים 15־10 דקות או כאשר העגבניות התרככו והגבינה הזהיבה מעט. מוציאים ומצננים.
  3. בקערה מערבבים את הפסטה, הפטרוזליה, עלי אורגנו, שום, מלפפון והחצי השני של חבילת העגבניות שרי כשהיא חתוכה לרבעים. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  4. מוסיפים את עגבניות השרי החצויות , ריבועי גבינת בולגרית, הפרזמן, עגבניות צימוק מיובשות ואוכלים:) 
טיפ: מומלץ להוסיף לקערת הסלט את הרוטב שיצא מהעגבניות בעת האפייה.
בתיאבון וחג שבועות שמח:)

2 תגובות:

  1. אנונימי5/23/2012 5:24 PM

    דיקלה , אופן ההכנה כל כך מסודר ומגרה . הסלט נירא ממש טוב חגיגי וטעייים , אכין לנו אותו לחג השבועות בע"ה. תודה רבה לך יקירה .

    השבמחק
  2. תודה רבה! אשמח לשמוע תגובות :)

    השבמחק